Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ο Δήμαρχος Κερκυραίων απολογείται στον Υπουργό Εσωτερικών για τη γκάφα με τους Μουσουλμάνους στο Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας


30/12/2009

Ο Δήμαρχος Κερκυραίων απολογείται στον Υπουργό Εσωτερικών για τη γκάφα με τους Μουσουλμάνους στο Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας

Μετά το δημοσίευμα του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ για τηνπαραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Κερκύρας σε Μουσουλμάνους προκειμένου να προσευχηθούν, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος και Ηλίας Πολατίδης, καταθέσαν ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ απολογούμενος για την πρωτοφανή γκάφαπου εξέθεσε την Κέρκυρα πανελλαδικά και αναστάτωσε την τοπική κοινωνία του νησιού...




...δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο σε φιλικές εφημερίδες και blog και στη συνέχεια το απέστειλε και στον Υπουργό Εσωτερικών με κοινοποίηση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ο Δήμαρχος Κερκυραίων εμφανώς "στριμωγμένος" απέναντι στον υπουργό μετά το ερώτημα των βουλευτών του ΛΑΟΣ, αναφέρεται στο δημοσίευμα μας οτί δήθεν η διατύπωση του ΤΕΙΡΕΣΙΑ είναι παραπλανητική.

Παραπλανητικά είναι αυτά που γράφετε στο υπουργό κ.Μικάλεφ, γιατί το δημοσίευμά μας είχε και σχετικό βίντεο το οποίο αποδεικνύει περίτρανα την πραγματικότητα !!!

Αφήστε λοιπόν τα... παραπλανητικά για όσους τα "μασάνε" και κρατήστε την ουσία που αποδεικνύουν οι πράξεις σας.... ή μάλλον οι γκάφες σας !

Σας παρουσιάζουμε το κείμενο που έστειλε ο κ.Μικάλεφ στον υπουργό τονίζοντας τα καλύτερα και σχολιάζοντας (πάντα σε παρένθεση):

"Η διατύπωση «σε τζαμί μετατράπηκε το δημοτικό θέατρο της Κέρκυρας» είναι παραπλανητική και αναληθής(Η παραπλάνηση απο την ουσία του θέματος αρχίζει!)

Το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου που διαχειρίζεται ο Δήμος Κερκυραίων, είναι ένας χώρος που έχει ποικίλες χρήσεις, μόνιμες και προσωρινές, χρήσεις που καθορίζονται με αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής. (Τι ακριβώς εννοείτε "ποικίλες χρήσεις" ότι νά'ναι δηλαδή;)

Εκτός από τη μεγάλη αίθουσα του θεάτρου με τις βοηθητικές κατασκευές, στο κτίριο φιλοξενούνται υπηρεσίες του Δήμου Κερκυραίων (μεταξύ άλλων, το Γραφείο πολιτιστικών εκδηλώσεων και η Δημοτική Αστυνομία), η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Κερκυρας, ένα φουαγιέ που λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος, δύο αυτοτελείς αίθουσες που λειτουργούν γιά πολλές χρήσεις ενώσεων πολιτών και συλλόγων, ενώ στο υπόγειο του κτιρίου φιλοξενούνται οι δράσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων και κάθε συλλογικού οργάνου που κάνει τη σχετική αίτηση

Στο Δημοτικό θέατρο δεν υπάρχει μόνιμη παραχώρηση προς οιονδήποτε. Οι Κερκυραίοι το γνωρίζουν και υποστηρίζουν την ανάπτυξη κάθε τύπου πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Δεν μετατράπηκε λοιπόν με κανέναν τρόπο «το θέατρο σε τζαμί». (Εδώ τώρα.. παίζουμε με τις λέξεις;;;)

Αυτό που συνέβη είναι ότι αντιπροσωπεία μουσουλμάνων που είναι εγκατεστημένοι στην Κέρκυρα ως οικονομικοί μετανάστες, ζήτησαν να τους παραχωρηθεί προσωρινά, για μερικές ώρες, ένας από τους χώρους του κτιρίου του Θεάτρου, προκειμένου να προσευχηθούν, όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (?) , όπου η έλλειψη χώρων λατρείας γιά τους μουσουλμάνους, έχει οδηγήσει στη δημιουργία πολλών ιδιωτικών εντευκτηρίων που καλύπτουν τις πνευματικές τους ανάγκες. 

Η πόλη της Κέρκυρας, δεν είχε κανέναν λόγο να αρνηθεί ένα τέτοιο αίτημα, σεβόμενη την ιστορία της και υποστηρίζοντας ότι το ιστορικό της παρελθόν δεν επιτρέπει παρερμηνείες μιας ανταπόκρισης καλών προθέσεων προς κατοίκους της που δεν έδωσαν καμία αφορμή παραβατικής συμπεριφοράς. (Kι αυτό που το ξέρετε κ.Μικάλεφ, και τι σχέση έχει με το θέμα; )

Οι Κερκυραίοι με ηπιότητα και μετριοπάθεια, δεν εμπλέκονται σε ακρότητες και βιώνουν εμπράκτως τον πολυπολιτισμό, τον οποίον δεν θεωρούν κίνδυνο γιά την πολιτιστική τους δύναμη, τη διεθνώς αναγνωρισμένη. Στην Κέρκυρα, όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας και του κόσμου, αισθάνονται ότι ασκούν ελεύθερα και υπεύθυνα κάθε σύννομη πρωτοβουλία τους"
(Μα.. τελείως πολιτικάντικο αυτό το τελευταιο... σε πολιτικό απευθύνεστε κ.Μικάλεφ όχι στο λαουτζίκο)

Και μη μας πείτε τώρα κ.Δήμαρχε οτί δεν είναι και το κείμενό σας αυτό, γιατί ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ έχει εγκυρότατεςπληροφορίες απο Κέρκυρα, πως και οι τοπική κοινωνία αντέδρασε και μάλιστα έντονα και εσείς ο ίδιος για να "μπαλώσετε" τη γκάφα τρέξατε να δημοσιεύσετε το ανωτέρω κείμενο σας σε φιλικές τοπικές εφημερίδες και τοπικά blog πρίν ακόμη το στείλετε στον υπουργό...

Η μήπως είναι και αυτά παραπλανητικά;;;
http://tiresias-press.blogspot.com/2009/12/blog-post_3033.html

Διαβάστε το αρχικό θέμα:

Σε τζαμί μετέτρεψε το Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας ο Δήμος Κερκυραίων !!! (Δείτε το Βίντεο Ντοκουμέντο)
http://tiresias-press.blogspot.com/2009/12/blog-post_04.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: