Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Συμφωνούν Τουρκία - ΠΓΔΜ για το όνομα !!




Την αμέριστη στήριξη της Τουρκίας, σχετικά με την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ, και τη στήριξη της Άγκυρας προς τα Σκόπια στο ζήτημα του ονόματος, επανέλαβε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντησή του στην Κωνσταντινούπολη με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι, για την Τουρκία, η ΠΓΔΜ αποτελεί πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, λόγω των μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμόσει και της συμμετοχής της στις διεθνείς αποστολές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πως «η Ελλάδα πρέπει να πάψει να ασχολείται με ασήμαντα ζητήματα και να επιτρέψει στη Μακεδονία να αποκαλείται Μακεδονία, προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής».

Ο κ. Γκρούεφσκι από την μεριά του σημείωσε ότι η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές και φίλους της χώρας του, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο εκφράσθηκε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Ερντογάν.

Οι Ερντογάν και Γκρούεφσκι παραβρέθηκαν και στις εργασίες επιχειρηματικού φόρουμ ανάμεσα σε επιχειρηματίες των δύο χωρών, που διεξήχθη χθες στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο εξετάσθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας και αύξησης των τουρκικών επενδύσεων στην ΠΓΔΜ.


ΑΠΟ www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: