Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΟΠΟΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ..... ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ !


Σχετικά με ερώτηση που καταθέσαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος και Ηλίας Πολατίδης, στον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου από τον Δήμο Κερκυραίων σε μουσουλμάνους, προκειμένου να προσευχηθούν, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σωτήρης Μικάλεφ απάντησε με το παρακάτω έγγραφο, που απεστάλη σήμερα στο αρμόδιο υπουργείο και κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων:
Η διατύπωση «σε τζαμί μετατράπηκε το δημοτικό θέατρο της Κέρκυρας» είναι Παραπλανητική και αναληθής. 
VIDEO ΠΙΟ ΚΑΤΩ
Το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου που διαχειρίζεται ο Δήμος Κερκυραίων, είναι ένας χώρος που έχει ποικίλες χρήσεις, μόνιμες και προσωρινές, χρήσεις που καθορίζονται με αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.
Εκτός από τη μεγάλη αίθουσα του θεάτρου με τις βοηθητικές κατασκευές, στο κτίριο φιλοξενούνται υπηρεσίες του Δήμου Κερκυραίων (μεταξύ άλλων, το Γραφείο πολιτιστικών εκδηλώσεων και η Δημοτική Αστυνομία), η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Κερκυρας, ένα φουαγιέ που λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος, δύο αυτοτελείς αίθουσες που λειτουργούν γιά πολλές χρήσεις ενώσεων πολιτών και συλλόγων, ενώ στο υπόγειο του κτιρίου φιλοξενούνται οι δράσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων και κάθε συλλογικού οργάνου που κάνει τη σχετική αίτηση.
Στο Δημοτικό θέατρο δεν υπάρχει μόνιμη παραχώρηση προς οιονδήποτε. Οι Κερκυραίοι το γνωρίζουν και υποστηρίζουν την ανάπτυξη κάθε τύπου πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Δεν μετατράπηκε λοιπόν με κανέναν τρόπο «το θέατρο σε τζαμί».
Αυτό που συνέβη είναι ότι αντιπροσωπεία μουσουλμάνων που είναι εγκατεστημένοι στην Κέρκυρα ως οικονομικοί μετανάστες, ζήτησαν να τους παραχωρηθεί προσωρινά, για μερικές ώρες, ένας από τους χώρους του κτιρίου του Θεάτρου, προκειμένου να προσευχηθούν, όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όπου η έλλειψη χώρων λατρείας γιά τους μουσουλμάνους, έχει οδηγήσει στη δημιουργία πολλών ιδιωτικών εντευκτηρίων που καλύπτουν τις πνευματικές τους ανάγκες.
Η πόλη της Κέρκυρας, δεν είχε κανέναν λόγο να αρνηθεί ένα τέτοιο αίτημα, σεβόμενη την ιστορία της και υποστηρίζοντας ότι το ιστορικό της παρελθόν δεν επιτρέπει παρερμηνείες μιας ανταπόκρισης καλών προθέσεων προς κατοίκους της που δεν έδωσαν καμία αφορμή παραβατικής συμπεριφοράς. 
Οι Κερκυραίοι με ηπιότητα και μετριοπάθεια, δεν εμπλέκονται σε ακρότητες και βιώνουν εμπράκτως τον πολυπολιτισμό, τον οποίον δεν θεωρούν κίνδυνο γιά την πολιτιστική τους δύναμη, τη διεθνώς αναγνωρισμένη. Στην Κέρκυρα, όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας και του κόσμου, αισθάνονται ότι ασκούν ελεύθερα και υπεύθυνα κάθε σύννομη πρωτοβουλία τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: