Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Ξύπνησε το "τέρας" - Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης - Μικρομεσαίων - Κλείνουν όλοι μαζί μόνοι τους σε όλη την Ελλάδα


E-mailΕκτύπωσηPDF
louketoΣε σφοδρή σύγκρουση με την κυβέρνηση οδηγούνται οι μικρομεσαίοι έμποροι όλης της χώρας, για τα "λουκέτα", το παρεμπόριο, τις εξοντωτικές φορομπηχτικές ποινές και την πολιτική Παπανδρέου υπερ των πολυεθνικών.
13 Ομοσπονδίες, 272 Εμπορικοί Σύλλογοι μικρών και μεγάλων πόλεων, 305.000 αυτοαπασχολούμενοι σε κάθε γωνιά της χώρας και 500.000 απασχολούμενοι στο εμπόριο, διαμαρτυρόμενοι για την απειλή αφανισμού τους από την ελληνική αγορά αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα μαγαζιά τους σε όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν κρύβει την έντονη δυσφορία της λέγοντας ότι πρόκειται για οργανωμένη επίθεση εναντίον της. "Οι κινητοποιήσεις μας δεν βλάπτουν καμία άλλη εργασιακή ή κοινωνική ομάδα, παρά μόνο τον κλάδο του εμπορίου, δεν κλείνουν δρόμους, δεν εξασκούν συνδικαλιστική «γυμναστική» άνευ ουσίας, δεν δέχονται παρεμβάσεις κανενός κόμματος", απαντούν οι έμποροι.

Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, σε έκτακτη
συνεδρίασή του την 9η Φεβρουαρίου 2011, άκουσε τις έντονες διαμαρτυρίες των εμπόρων από όλη την Ελλάδα για τα αδιέξοδα στην αγορά. Εκτίμησε τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με το «πλαίσιο τιμωρίας» του νέου φορολογικού νομοσχέδιου, το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων που απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπει την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου, την αύξηση των λουκέτων των Μμε εμπορικών καταστημάτων, την έλλειψη ρευστότητας και τη συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών. Και αποφάσισε να κλείσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας. Οι Έλληνες μικρομεσαίοι έμποροι θέλουν να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο την αντίθεση τους "στην απειλή αφανισμού που δέχεται η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση με τη διοργάνωση τριημέρου κινητοποιήσεων 21, 22 & 23/2/2011, που θα κορυφωθεί με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου " αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.
Ενόψει του τριημέρου των κινητοποιήσεων η διαπαραταξιακή επιτροπή της ΕΣΕΕ επιχειρώντας να πείσει με επιχειρήματα για τα δίκαια αιτήματα των προτάσεων της, αποφάσισε και προχώρησε σε κεντρικό επίπεδο στις ακόλουθες ενέργειες:
1.Τη δημοσιοποίηση μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου πανελλαδικής εμβέλειας όλες τις ενέργειες και εκδηλώσεις της Συνομοσπονδίας και το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.
2.Την οργάνωση «διαδικτυακής διαμαρτυρίας», στην οποία θα συμμετάσχουν οι συνάδελφοι από όλη την επικράτεια.
3.Την παραχώρηση Συνέντευξης Τύπου στις 21/2/2011 ενόψει των κινητοποιήσεων, με την παρουσίαση της έρευνας του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ) «Πόσο στοιχίζει το κάθε λουκέτο ενός εμπορικού καταστήματος».
4.Την υποβολή υπομνήματος με τα αιτήματα και τις προτάσεις του εμπορικού κόσμου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Βουλής καθώς και σε όλα τα πολιτικά κόμματα.
5.Την εκτύπωση αφίσας με θέμα «κλείνουμε μόνο σήμερα για να μην μας κλείσουν για πάντα», η οποία θα αποσταλεί εγκαίρως στους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες για να αναρτηθεί στις προθήκες των καταστημάτων.
6.Την επίδοση συγκεντρωτικού υπομνήματος για τα λουκέτα, το φορολογικό, την έλλειψη ρευστότητας, την απελευθέρωση του υπαίθριου εμπορίου και των υπερκαταστημάτων από τα Προεδρεία των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων σεΔημάρχους, Περιφερειάρχες και τους τοπικούς Βουλευτές.
7.Tη μετάδοση διαφημιστικού μηνύματος στήριξης της ελληνικής Μμε εμπορικής επιχείρησης, των τοπικών αγορών, αλλά και των τοπικών προϊόντων, μέσω ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σποτ από 21-2 έως 23-02-2011.
Η ΕΣΕΕ, οι 13 Ομοσπονδίες της, οι 272 Εμπορικοί Σύλλογοι μικρών και μεγάλων πόλεων, αλλά κυρίως οι 305.000 αυτοαπασχολούμενοι σε κάθε γωνιά της χώρας καθώς και οι 500.000 απασχολούμενοι στο εμπόριο, θεωρούν την επιβίωση της Μμε ελληνικής εμπορικής επιχείρησης πολύ σοβαρή υπόθεση για να την περιορίσουν σε συνδικαλιστικά, κομματικά και προσωπικά όρια.
Μάνος Μεϊμαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: