Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΘ. ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕΙΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΘ. ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕΙΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κ. κ. Αθ. Πλεύρης και Αδ. Γεωργιάδης κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού με θέμα την "Προβολή σειράς για την Επανάσταση του 1821 από τον σταθμό Σκάι". 
Το κείμενο της Ερώτησης των Βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Προβολή σειράς για την Επανάσταση του 1821 από τον σταθμό Σκάι

Ως γνωστόν προβάλλεται ήδη από τον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» η σειρά ντοκιμαντέρ ιστορικού περιεχομένου για την Εθνική Επανάσταση του 1821. Ήδη από το πρώτο επεισόδιο αλλά και από την παρουσίαση που πραγματοποίησαν οι συντελεστές της σειράς, καθίσταται σαφές ότι δεν πρόκειται περί μιας ιστορικής περιγραφής και αναφοράς για το 1821, αλλά για μια ξεκάθαρα ιδεολογική ερμηνεία της ελληνικής ιστορίας από τους συντελεστές της σειράς, γνωστούς άλλωστε για την ιδεολογική τους στράτευση. Πέραν του ότι οι συντελεστές παραδέχτηκαν ότι ζήτησαν την γνώμη Τούρκων για το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ, εγείρονται σοβαρά θέματα ιστορικής παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού. Συγκεκριμένα προβάλλονται μεταξύ άλλων οι εξής ανιστόρητες θέσεις:
α) το Ελληνικό Έθνος δημιουργήθηκε με την Επανάσταση του 1821, γεγονός το οποίο διαγράφει την ιστορική συνέχεια του Ελληνικού Έθνους από τους προϊστορικούς ήδη χρόνους. 


β) Ο ελληνικός λαός δεν υπέφερε από την τυρρανία των Οθωμανών, αντίθετα υπήρχε μεγάλη οικονομική και αγροτική ανάπτυξη. 


γ) Η τουρκοκρατία ήταν περίοδος ευημερίας, ελευθερίας για τους Έλληνες. 

Συνεπώς ερωτάσθε,

Προτίθεστε να δημιουργήσετε στην δημόσια τηλεόραση, αντίστοιχο ντοκιμαντέρ για την Επανάσταση του 1821, το οποίο θα βασίζεται σε αμιγώς ιστορικές πηγές, έτσι ώστε να προβληθεί η ιστορική αλήθεια και όχι η παραποίηση της ιστορίας όπως αυτή επιχειρείται από τους συντελεστές του εν λόγω ντοκιμαντέρ;

Αθήνα 02.02. 2011
Οι ερωτώντες Βουλευτές

Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών
Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

Από το Γραφείο Τύπου του Βουλευτή Α’ Αθηνών Θάνου Πλεύρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: