Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Αμφισβητούν επισήμως τα Ελληνικά χωρικά ύδατα και οι Αλβανοί !!!Αμφισβητούν επισήμως τα Ελληνικά χωρικά ύδατα και οι Αλβανοί !!!

Το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε την Ελληνο-Αλβανική συμφωνία χωρικών υδάτων

Το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας αποφάσισε την ακύρωση της Ελληνο-Αλβανική συμφωνίας με την οποία καθορίζοντο τα όρια των χωρικών υδάτων των δύο χωρών. Το κείμενο είχε υπογραφεί κατά την επίσκεψη του πρ. Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στα Τίρανα τον προηγούμενο Απρίλιο....

Η κριτική κατά της συμφωνίας ξεκίνησε από ακραίους εθνικιστικούς κύλους με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα (αγαπητός από πολλά Ελληνικά ΜΜΕ)να καταθέσει προσφυγή στο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας κατά της συμφωνίας κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση της χώρας του για "ξεπούλημα της Αλβανικής κυριαρχίας" στην Ελλάδα.

Ο κ. Δρούτσας χαρακτήρισε την εξέλιξη αρνητική, αλλά επισήμανε ότι πρόκειται για "θέμα εσωτερικής διαδικασίας στην Αλβανία, την οποία δεν έχουμε και άλλη επιλογή παρά να τη σεβαστούμε"(?)

Πρόσθεσε ότι η Αθήνα θα περιμένει πρώτα απ’ όλα την επίσημη ενημέρωση από την πλευρά των Τιράνων και βεβαίως και τις προτάσεις της Aλβανικής κυβέρνησης, για το πώς προτίθεται να χειριστεί το θέμα περαιτέρω.

Να σημειωθεί, πως η συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων με την Αλβανία θεωρείτω σημαντικό "χαρτί" απέναντι στις τούρκικες διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

Δείτε σχετικό δημοσίευμα στο www.balkaninsight.com 

http://tiresias-press.blogspot.com/2010/01/blog-post_8521.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: