Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Αλβανία: «Διαμετακομιστικό Κέντρο ...ναρκωτικών»


1.3.10

Αλβανία: «Διαμετακομιστικό Κέντρο ...ναρκωτικών»

Μάρτιος1, 2010


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε σήμερα την ετήσια  έκθεση για τη διεθνή στρατηγική καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Η έκθεση χαρακτηρίζει την Αλβανία ως κύρια χώρα διαμετακόμισης ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ηρωϊνης, παραγωγής Αφγανιστάν και Κεντρικής Ασίας, με σκοπό τη συσκευασία και μεταφορά της σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Το 2009 η Αλβανία προστέθηκε στους δείκτες με τη μεγαλύτερη διακίνηση ηρωίνης. Δείκτες που δημιουργήθηκαν σύμφωνα με στοιχεία που έχουν καταγραφεί από τις αρχές, ενώ έχει μειωθεί το ποσοστό των κατασχεθέντων ναρκωτικών τύπου μαριχουάνας.

Η χώρα, σημειώνει η εφημερίδα «Γκαζέτα Σκιπτάρε» δεν έχει καλή φύλαξη των χερσαίων συνόρων της και καθίσταται ένας ελκυστικός σταθμός για λαθρεμπόρους ναρκωτικών που έχουν τελικό προορισμό την Δυτική Ευρώπη.

Οι δίοδοι και έξοδοι από τη χώρα προς το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία είναι σχεδόν αφύλακτοι.

Οι διαφθορά στην Αλβανία είναι σε τεράστιο βαθμό και η εφημερίδα σημειώνει πως αυτό οφείλεται κυρίως στους χαμηλούς μισθούς, στις ‘συναλλαγές’ μεταξύ των αστυνομικών, δικαστών και τελωνειακών υπαλλήλων.

«Είναι μια κοινωνία που δέχεται ευρέως ξένο μόσχευμα, χωρίς κοινωνικούς δεσμούς, με έλλειψη ανεξαρτησίας του δικαστικού σώματος και με αδιαφανείς νομικές διαδικασίες. Προβλήματα που δεν προβλέπονται να επιλυθούν στο άμεσο μέλλον».



http://echedoros-a.blogspot.com/2010/03/blog-post_1298.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: