Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Στροφή των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο δείχνουν τα στοιχεία των Αρχών

Στροφή των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο δείχνουν τα στοιχεία των Αρχών



Αλβανοί και Έλληνες στην κορυφή της λίστας των συλληφθέντων για διακίνηση
Αθήνα
Κατακόρυφη αύξηση της παράνομη εισόδου μεταναστών στη χώρα από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα δείχνουν τα στοιχεία της Αστυνομίας για τους πρώτους εννέα μήνες σε σύγκριση με πέρυσι, με παράλληλη μείωση των περιστατικών εισόδου διά θαλάσσης.

Τα στοιχεία Αστυνομίας και Λιμενικού που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα δείχνουν αύξηση 371,94% στις συλλήψεις που έγιναν για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα μέσω του Έβρου ενώ παράλληλα έχουν μειωθεί σημαντικά τα ποσοστά για είσοδο από τη θάλασσα στις περιοχές Δωδεκανήσων, Σάμου, Λέσβου και Χίου (-78,53%, -77,36%, -75,61% και -74,93% αντίστοιχα).

Μείωση παρουσίασαν τα ποσοστά για τα τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα (ελληνο-αλβανική και ελληνοβουλγαρική μεθόριος, σύνορα με την πΓΔΜ) και την Κρήτη. Αύξηση παρουσιάστηκε μόνο για τη θαλάσσια περιοχή των Κυκλάδων (+11,26%).

Oι αρχές αποδίδουν την στροφή στα χερσαία σύνορα στη συνδρομή της Frontex, που έχει ενισχύσει τα μέτρα φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων.

Στην κορυφή της λίστας των συλληφθέντων για διακίνηση λαθρομεταναστών βρίσκονται Αλβανοί (299) και ακολουθούν Έλληνες (156). Με διαφορά έπονται Ιρακινοί, Τούρκοι, Βούλγαροι και λοιπές εθνικότητες.

Οι περισσότεροι μετανάστες που συνελήφθησαν από για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα είναι από την Αλβανία και το Αφγανιστάν (σχεδόν 39 και 20 χιλιάδες αντίστοιχα) ενώ ακολουθούν Σομαλοί, Πακιστανοί και Παλαιστίνιοι.

Συνολικά, οι συλλήψεις για παράνομη μετανάστευση εμφανίζονται οριακά αυξημένες κατά 0,33% σε σχέση με πέρυσι (96.085 περιστατικά).
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: