Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Κομμουνιστικος Κρατισμος.Η επιτυχης Συνταγη Καταρρευσεως..

Κομμουνιστικος Κρατισμος.Η επιτυχης Συνταγη Καταρρευσεως..

Διαπιστωσεις :
1. Φοροι Μισθωτων και φοροι Ελευθερων επαγγελματιων.
Το υπουργειο οικονομικων στις 9 12 2009 δημοσιευσε το σατιστικο δελτιο των φορολογουμενων του οικ ετους 2008 ( 1/01/2009 εως 31/12/2009)
Αν καποιος ταλαιπωρηθει λιγο εως αρκετα , επισκεπτομενος τους ποικιλλους πινακες και κατηγοριοποιησεις θα καταληξει σε ένα συμπερσμα πολύ διαφορετικο από αυτό που τα Αριστεροκρατουμενα Μεσα και οι λαικιστε ςπολιτικοι ολων των αποχρωσεωςν εκφραζουν.
Συγκεκριμενα αξιζει καποιος να αναλυσει τα δεδομενα και στοιχεια απο τους πινακες 5 και 23.
Εκει εχουμε μια πληρη εικονα των φορολογουμενων αριθμητικως ανα κατηγορια επαγγελματος εισοδηματος και αντιστοιχουντος φορου.
Συνοψιζω ως εξης:
Αριθμος φορολογουμενων : 5.598.885
Μισθωτοι & Συνταξιουχοι : 3.567.436 ή 63,72 %
Εισοδηματιες : 582.091 ή 6,34 %
Εμποροι & Βιοτεχνες : 698.790 ή 12,48 %
Ελευθεροι Επαγγελματιες : 355.162 ή 10,40 %
Γεωργοι, Κτηνοτροφοι, Αλιεις : 395.406 ή 7,06%
Δηλαδη οι μισθωτοι & συνταξιουχοι στην Ελλαδα αποτελουν το 64% περιπου των φορολογουμενων ενώ οι Ελευθεροι Επαγγελματιες μολις το 6,3%..
Είναι λοιπον φυσικο επομενο τα εισοδηματα του 64% περιπου των φορολογουμενων που είναι οι Μισθωτοι και συνταξιουχοι να είναι μεγαλυτερα του μολις 6% των Ελευθερων επαγγελματιων.Και κατ αντιστοιχιαν οι καταβαλλομενοι φοροι.
Από τους ιδιους πινακες προκυπτει ότι το 47,94 % των φορων καταβαλλουν οι Μισθωτοι και συνταξιουχοι ( δηλαδη το 63,72% των φορολογουμενων ) ενώ τα νομικα προσωπα 35,01% και οι υπολοποι φορολογομενοι καταβαλλουν το 17,05% .
Δηλαδη ναι μεν ποσοτικως οι φοροι που καταβαλλουν οι μισθωτοι και συνταξιουχοι εν των συνολω είναι μεγαλυτεροι εκεινων που καταβαλλουν οι υπολοποι φορολογουμενο αλλα αυτό είναι επομενο της διαρθρωσεως της οικονομιας μας.( 10 πλασιοι οι μισθωτοι των Ελευθερων επαγγελματιων)
2.Φορολογικοι συντελεστες/Φοροδιαφυγη
Όταν στην Κυπρο εχει καθιερωθει ενιαιος φορολογικος συντελεστης 10% ενώ στην Ελλαδα ισχυει συντελεστης 45% είναι δυνατον να ελθουν κεφαλαια στην Ελλαδα ή οι φορολογουμενοι να μην αμυνθουν της φοροκλοπης που υφιστανται? Βασει ποιας λογικης για κάθε 10000 ευρω πανω απο τα 60χιλαδες,θα δεχθη καποιος να πληρωσει 4500 ευρω φορο..
Ακομη χειροτερη η εικονα της φορολογιας ακινητων.Ο ετησιος συντελεστης φορου 2% επι της αξιας ενός ακινητου που δεν αποφερει εισοδημα εινια φορος δημευτικος..
Με αυτή την λογικη Κρατους - Οθωμανικου με πολλους Σουλτανους / Φορων- Χαρατσι ειναι αναμενομενο οτι οι Ελληνες θα φοροδιαφευγουν.
Ουτως ή αλλως τα χρηματα τους γινονται μισθοι αχρηστων δημοσιων υπαλληλων και σπαταλης ενός κρατους οπερεττας. Ισως μαλιστα αυτή η φοροδιαφυγη , επειδη τα χρηματα τα
« μαυρα» που δεν καταληγουν στον κρατικο καιαδα, πεφτουν –κυκλοφορουν στην αγορα ως καταναλωτικο χρημα, να είναι αποδοτικοτερο για την στρεβλη οικονομια που εχουμε.
3. Ξενοι Επενδυτες
Ο οικος « Αμπου Νταμπι Μαρ» κατεχει την 5η θεσι από πλευρας παραγγελιων στην παγκοσμια Ναυπηγικη Βιομηχανια και την 3η θεσι σην αντιστοιχη τεχνογνωσια και τεχνολογια.Μολονοτι εξεδηλωσε ουσιαστικο ενδιαφερον για την εξαγορα των Ναυπηγειων , μοναδικη αξιοπιστη προτασι, οι διαπραγματευσεις εξακολοθoυν να ππαλινδρομουνn ως συνηθως σε απαιτησεις κρατικης παρεμβασεως στον διορισμο των μελων του Διοικητικου Συμβουλιου που μονο σε κομμουνιστικα καθεστωτα θα μπορουσαν να συμβαινουν.
Είναι λοιπον σαφες .
Αν δεν μειωθη η φορολογια ώστε να υπαρξει ενδιαφερον επενδυτικο και ταυτοχρονως μειωθη η φοροδιαφυγη.
Αν δεν μειωθει , δηλαδη απολυθουν οι υπεραριθμοι κατά δεκαδας χιλιαδες δημοσιοι υπαλληλοι με καταργησι των αχρηστων θεσεων που βασανιζουν και δεν εξυπηρετουν ουδενα πλην των αργομισθων,
Αν δεν εγκαταλειφθουν οι κομουνιστικου κρατισμου παρεμβασεις της πολιτειας, στον εναπομειναντα ιδιωτικο τομεα,
Δεν υπαρχει περιπτωσις διασωσεως αυτου του Ελληνικου κρατους-δομημενου και μεγενθυνομενου ως κομμουνιστικο καρκινικο παραμορφωμα .
Οι Ελληνες θα δουμε, θα ζησουμε τον εφιαλτη, την αυτοκαταστροφη μας, θα υποστουμε την κοινωνικη αναταραχη, τον διεθνη ευτελισμο ισως και χειροτερα που σκεπτομεθα και δεν ομολογουμε ..
Και ισως τοτε μετα την αυτοκαταστροφη μας, τον καταποντισμο των ηλιθιων λαικιστων πολιτικων που αρνουνται να δουν και να πουν την αληθεια, την απομονωσι του αρρωστου κομματικου στρατευμενου συνδικαλισμου, την εξαφανισι του μισητικου σταλινικου εκτρωματος ΚΚ εν Ελλαδι, τοτε όπως τα κρατη της Ανατολικης Ευρωπης μετα την πτωσι του σοβιετικου καθεστωτος, ισως τοτε οι Ελληνες καταλαβουν ποιον δρομο πρεπει να ακολουθησουν.
Απλα θα ξεκινησουν από την αρχη..
Ολοι μας.
Ιασων 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: