Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΝΑΦΟΡΑ : «ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΜΑΝΔΟΥΚΙΩΤΩΝ»

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ κ΄ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ              
«ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΜΑΝΔΟΥΚΙΩΤΩΝ»                  
Ξεν. Στρατηγού 110                        ΚΕΡΚΥΡΑ  28.11.2010
49100 Κέρκυρα                        Αριθ. Πρωτ.  543 /2010
Τηλ.:    6944 16 71 83

ΠΡΟΣ
Αξιότιμο κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό
κ. Υπουργό Προστασίας του πολίτη
κ. Υπουργό Εξωτερικών
κ. Υπουργό Δικαιοσύνης
κ. Υπουργό Εσωτερικών
κ. Υπουργό Υγείας
Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κέρκυρας
κ. Δήμαρχο Κερκυραίων
κ. Νομάρχη Νομού Κερκύρας
κ. Γεν. Γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
κα. Βουλευτή Κέρκυρας Άντζελα Γκερέκου
κ. Βουλευτή Κέρκυρας Νίκο Δένδια
κ. Βουλευτή Κέρκυρας Χαράλαμπο Χαραλάμπους
Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών κ΄ Διαποντίων Νήσων
Κάθε ενδιαφερόμενο
ΚΟΙΝ:
ΜΜΕ
ΨΗΦΙΣΜΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΝΑΦΟΡΑ
Στην Κέρκυρα την 28η Νοεμβρίου 2010 και ώρα 11:30 π.μ. οι παρακάτω υπογράφοντες, παρευρέθηκαν σε ΑΝΟΙΚΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΜΑΝΔΟΥΚΙΩΤΩΝ» στο προάστιο Μανδουκίου με θέμα την έξαρση της εγκληματικότητας στο Μανδούκι.
Στην Συνέλευση παρευρέθηκαν κάτοικοι του Μανδουκίου, κάτοικοι από το σύνολο της πόλης της Κέρκυρας, εκπρόσωποι των Συλλόγων Κοφινέττα, Πόρτα Ρεμούντα, Καμπιέλου, Κωτσέλα, Κεφαλομάντουκου, του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας και εκπρόσωποι των Αρχών και θεσμικών φορέων.
Μετά από διαλογική συζήτηση διαπιστώθηκε ότι η έξαρση της εγκληματικότητας αφορά πλέον ΟΛΗ την πόλη της Κέρκυρας και γενικότερα τον Νομό μας και δυστυχώς σχετίζεται άμεσα με την μαζικότατη πλέον παρουσία λαθρομεταναστών από χώρες της εγγύς Ανατολής. Αναφέρθηκαν και καταγγέλθηκαν δημοσίως περιστατικά κλοπών, ληστειών, διαρρήξεων, παρενοχλήσεων, επαιτείας, προσβολής εθνικών συμβόλων και επιθέσεων.
Μετά ταύτα αιτούμαστε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άπαντες υπογράφοντες τα κάτωθι:
Την έκδοση υπουργικής απόφασης- εγκυκλίου περί μη επιτρεπτής διαμονής τους και στον Νομό Κέρκυρας, όπως ισχύει για τους Νομούς Αχαΐας και Θεσπρωτίας (6634/1-949602/18.12.2007 άλλοτε Υπουργείου Εσωτερικών), μιας και η Κέρκυρα αποτελεί επίσης πύλη εξόδου προς την Ευρώπη, όπου θέλουν οι μετανάστες αυτοί να μεταβούν. Επίσης ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ εφαρμογή αυτής της απόφασης στον Νομό μας με την ενίσχυση για το σκοπό αυτό των αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων του Νομού μας, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προστασία μας.
Ακολούθως να γίνει πλήρης καταγραφή των εδώ διαμενόντων λαθρομεταναστών στους χώρους όπου αυτοί διαβιούν και ο στοιχειώδης υγειονομικός τους έλεγχος, χωρίς στον Νομό μας να γίνει κέντρο υποδοχής μεταναστών.
Μετά την καταγραφή να χορηγηθεί άσυλο σε όσους από αυτούς του συνανθρώπους μας δικαιούνται πραγματικά αυτό για ανθρωπιστικούς ή άλλους κατά το Νόμο λόγους, ώστε να μην παρουσιάζουν παραβατικές συμπεριφορές εξαιτίας της φτώχειας τους. Όσοι πάλι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις περί νόμιμης διαμονής τους στην χώρα μας να επαναπροωθηθούν στις πατρίδες τους ή όπου αλλού, όποια νομοθετική ρύθμιση κι αν απαιτείται για το σκοπό αυτό.
Σε περίπτωση που η Ελληνική Πολιτεία δεν υλοποιήσει τα παραπάνω οι παρευρισκόμενοι επιφυλάσσονται να συνέλθουν εκ νέου σε ΑΝΟΙΚΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και να αποφασίσουν δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ο δε Σύλλογος ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΜΑΝΔΟΥΚΙΩΤΩΝ καλεί σε σύσκεψη την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 11:30 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου στο Μαντούκι τους εκπροσώπους των πολιτιστικών και εξωραϊστικών Συλλόγων της πόλης της Κέρκυρας και των προαστίων, τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου και τους εκπροσώπους του Συλλόγου των Καταστηματαρχών για διαπίστωση πεπραγμένων και συντονισμό περαιτέρω ενεργειών, δράσεων και κινητοποιήσεων.
(ακολουθούν 200 υπογραφές)

Δεν υπάρχουν σχόλια: