Τρίτη, 11 Μαρτίου 2008

Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός παίρνει σαφή και ξεκάθαρη θέση απέναντι στο συνεχώς διογκούμενο απεργιακό κίνημα, που αντιτίθεται σθεναρά και μαχητικά στις επιλογές της Κυβέρνησης και στην πρόθεσή της να καταργήσει κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.
Τίθεται αλληλέγγυος και ενεργός συμπαραστάτης όσων διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο και αντιδρούν στην αντεργατική αντιλαϊκή και αντασφαλιστική πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των υποστηρικτών της μεγαλοβιομηχάνων, μεγαλοτραπεζιτών κλπ.
Αναμφίβολα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο ασφαλιστικό καθεστώς της χώρας, το οποίο όμως οφείλεται στην καταλήστευση των ταμείων από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στην κακή και ρουσφετολογική διαχείριση και επ’ ουδενί λόγω στους εργαζόμενους που καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους. Δεν είναι δυνατόν η επίλυση του ασφαλιστικού να επιβαρύνει μονομερώς τα λαϊκά εργατικά στρώματα.
Ο ΛΑ.Ο.Σ αντλεί τις δυνάμεις του από τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, από τους ανθρώπους που αγωνίζονται σήμερα και προσδοκούν στα γεράματά τους να τύχουν της ανάλογης κρατικής προστασίας και όχι της κρατικής αναλγησίας.
Με το υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο πλήττονται καίρια όλες οι τάξεις των εργαζομένων και κυρίως αυτές που με δικές τους εισφορές και αγώνες κατέστησαν τα ταμεία τους υγιή και ανταποδοτικά απολαμβάνοντας τα αυτονόητα αγαθά για τα οποία μόχθησαν επί 10ετίες.
Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος της κάθε κυβέρνησης που θέλει να λέγεται φιλολαϊκή και φιλεργατική.
Η βελτίωση και αναβάθμιση προς τα πάνω των παροχών και των συντάξεων και όχι η συρρίκνωση αυτών που βρίσκονται σε ανεκτά-ανθρώπινα όρια.
Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να απαξιώσει και να προβοκάρει τους αγώνες των εργαζομένων όλων των κλάδων με αρχή τα ισχυρά Συνδικάτα, αποβλέπει στην τρομοκράτηση και την υποταγή των μικρότερων και στην γενική καθήλωση του Συνδικαλιστικού κινήματος. Σ΄ αυτήν της την ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα Συνδικάτα η Κυβέρνηση έχει συμμάχους της ορισμένα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης, όργανα κατεστημένου, της αμερικανοκρατίας και φερέφωνα της παγκοσμιοποίησης. Φυσικά όλοι αυτοί μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους και τους καταγγέλλουμε στον Ελληνικό λαό σαν στυγνούς, αδίστακτους προβοκάτορες, διαστρεβλωτές της αλήθειας και του δικαίου, καθοδηγούμενος από τα γνωστά κέντρα εξουσίας, με μοναδικό στόχο να στρέψουν τον ένα κλάδο εργαζομένων ενάντια στον άλλον βοηθώντας έτσι να περάσουν τα καταστροφικά σχέδια της Κυβέρνησης Καραμανλή και των προστατών της ενάντια σε όλους γενικά τους εργαζομένους.
Πιστεύουμε ότι ο αγωνιζόμενος λαός πρέπει να είναι και είναι, πάνω από τα κόμματα και τα χρώματα. Δεν είναι τυχαίο πως ο ένας κλάδος μετά τον άλλον κατεβαίνουν στο πεζοδρόμιο. Απλά περιφρουρούν τα κεκτημένα του χθες και αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο που συνειδητά αυτή η Κυβέρνηση θέλει να τους στερήσει.
Είμαστε σίγουροι ότι το υπό κατάθεση άδικο και απάνθρωπο νομοσχέδιο δεν θα επιλύσει κανένα από τα χρονίζοντα προβλήματα του ασφαλιστικού καθεστώτος. Αντίθετα θα διαιωνίσει και θα επιδεινώσει την ήδη απελπιστική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.
Εκφράζουμε την συμπάθεια και τη συμπαράστασή μας προς τις θιγόμενες επαγγελματικές τάξεις που εξ αιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν μπορούν να ασκήσουν επαρκώς τα επαγγελματικά τους καθήκοντα, όμως για τους λόγους αυτούς δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, αλλά η Κυβέρνηση που τους εξαναγκάζει στην άσκηση του αναφαίρετου και συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας. Κανένας δεν κατέχεται από καταστροφικές τάσεις, ούτε άνευ λόγου θέλουν οι εργαζόμενοι να κατεβαίνουν στους δρόμους, να χάνουν μεροκάματα και να διαπομπεύονται από μίσθαρνα όργανα της Κυβέρνησης. Απεργούν όχι από «χόμπι» αλλά από κοινωνικό καθήκον.
Γι’ αυτό το λόγο τασσόμεθα δίπλα στους εργαζομένους, σ’ αυτούς που αγωνίζονται σήμερα ή θα ξεκινήσουν τον αγώνα τους αύριο, δηλώνουμε ότι θα αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε αυτό το καταστροφικό νομοσχέδιο να μην γίνει νόμος του κράτους από την ισχνή και παραπαίουσα πλειοψηφία της Ν.Δ. και να καταργηθεί στην πράξη.
Επανακαταθέτουμε τις προτάσεις επί του ασφαλιστικού του ΛΑ.Ο.Σ και καλούμε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό - ανεξάρτητα που ανήκει πολιτικά - να στηρίξει τις θέσεις μας που αποτελούν τη σίγουρη και μακροπρόθεσμη πρόταση, που θα λύσει οριστικά και δίκαια το ασφαλιστικό πρόβλημα.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΚΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΛΑ.Ο.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: