Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΖΗΤΑ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ, ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗ


ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΖΗΤΑ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ, ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗ


Ψήφισμα με το οποίο ζητείται η άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών, λόγω της έκδηλης αντίθεσης λαϊκής βούλησης με τις κυβερνητικές αποφάσεις, κατέθεσε προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εκλεγμένος με τον ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κώστας Γιαννακούρης.
Η πρόταση του κ. Γιαννακούρη, έγινε δεκτή με εντυπωσιακή πλειοψηφία (35 υπέρ, έναντι 6 κατά) και ψηφίστηκε ακόμα και από τον Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Ελευθέριο Γιαννάτο (της παράταξης "Ιόνιο Αρχιπέλαγος"), ο οποίος έχει εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ στη Ζάκυνθο.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:
«Η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα σε χείριστη οικονομική κατάσταση...

Οι επιλογές της στο οικονομικό επίπεδο απέτυχαν. Οι Έλληνες, από το όριο της φτώχειας, πέρασαν στο όριο της πείνας. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται, είναι αντίθετες της λαϊκής εντολής και καταλύουν την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας. Ο μόνος δρόμος είναι η παραίτηση της κυβέρνησης και η άμεση προκήρυξη εκλογών, πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, από εξέγερση λαού πεινασμένου και εξαθλιωμένου, πριν η χώρα απολέσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Θεωρούμε ότι η επόμενη Βουλή, πρέπει να είναι Συντακτική, με προοπτική τη θεμελίωση μιας δημοκρατικά αποκεντρωμένης Πολιτείας και να επανακαθορίσει την πορεία της χώρας, σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή».