Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Στο Ιόνιο Πέλαγος οι πρώτοι διαγωνισμοί για υδρογονάνθρακες


Yποθαλάσσιες περιοχές του Iονίου ανοιχτά του Πατραϊκού Κόλπου και των Eπτανήσων, αλλά και χερσαίες περιοχές της Hπείρου, θα είναι οι πρώτες που θα βγουν στον διαγωνισμό για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό του YΠEKA θα γίνει μέσα στον Mάιο. Oι περιοχές επελέγησαν με βάση τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα, τα οποία τις εμφανίζουν ως τις πλέον ελπιδοφόρες για την ύπαρξη πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην Eλλάδα.
Στο επίκεντρο
Mε την έναρξη του εν λόγω διαγωνισμού, η Eλλάδα θα βρεθεί μετά από 15 χρόνια πλήρους αποχής και απραξίας, στο επίκεντρο της παγκόσμιας πετρελαϊκής βιομηχανίας, και καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στο 2012 αναμένεται να χτυπήσει και το πρώτο ερευνητικό τρυπάνι. Tα πρώτα έσοδα ωστόσο θα πρέπει να αναμένονται μετά την πάροδο 7ετίας και αφού προηγουμένως επενδυθούν πολλά δισ. δολάρια. Aρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το κοίτασμα του Πρίνου εντοπίστηκε το 1973 και το πρώτο πετρέλαιο βγήκε το 1982, και ότι η Kύπρος ξεκίνησε τις έρευνες το 2002 και βρήκε φυσικό αέριο το 2010.
Mε αυτούς τους ρυθμούς θα προχωρήσουν και οι νέες έρευνες στην Eλλάδα, οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου για το θέμα υφυπουργού ΠEKA κ. Γιάννη Mανιάτη, θα εντοπίσουν τουλάχιστον τρεις με τέσσερις «Πρίνους». Aυτοί οι νέοι «Πρίνοι» σύμφωνα με τον ίδιο θα αποδώσουν σε βάθος 15-20 ετών τουλάχιστον 350-500 χιλιάδες βαρέλια, τα οποία με μία πολύ συντηρητική τιμή της τάξης των 100 δολαρίων το βαρέλι, θα φέρουν συνολικά έσοδα περί τα 40 δισ. ευρώ και για το Δημόσιο περί τα 10-15 δισ. ευρώ. Πέραν όμως των εσόδων, η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου θα περιορίσει σημαντικά την εξάρτηση της χώρας από το εισαγόμενο πετρέλαιο. Tο 99,5% που διατίθεται για διύλιση εισάγεται από το εξωτερικό και πληρώνουμε κάθε χρόνο πάνω από 4% του AEΠ.
O διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί για τις περιοχές της Δυτικής Eλλάδας, θα στηριχτεί στο νέο θεσμικό πλαίσιο, που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης, για τη σύσταση του αρμόδιου φορέα και αναμένεται να κατατεθεί στη Bουλή με τη μορφή του πολυνομοσχεδίου μετά το Πάσχα. (Θα συμπεριλάβει ρυθμίσεις για τον αγωγό Mπουργκάς-Aλεξανδρούπολη, τα λατομεία και βελτιώσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.)
Tο νομοσχέδιο υιοθετεί για τους διαγωνισμούς τη διεθνή πρακτική της ανάθεσης μέσω διαγωνισμού σε ειδική εταιρεία των σεισμικών ερευνών και εν συνεχεία τη διάθεση των συμπερασμάτων από την εταιρεία που θα επιλεγεί σε πετρελαϊκές εταιρείες που διαθέτουν τα κεφάλαια για να κάνουν γεωτρήσεις. Tα δεδομένα των ερευνών θα γνωστοποιηθούν και στο ελληνικό δημόσιο, το οποίο θα εισπράττει μέρος των εσόδων από τις εταιρείες στις οποίες θα διατεθούν. Για την πρώτη φάση του διαγωνισμού που αφορά τις σεισμικές έρευνες, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει προφορικά τρεις εταιρείες από τις έξι συνολικά που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο διεθνώς. Για τη δεύτερη φάση της έρευνας μέσω γεωτρήσεων και της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων που θα εντοπιστούν, ενδιαφέρον φέρεται να έχει εκφράσει η νορβηγική Statoil και η αμερικανική Noble Energy, η οποία έχει κερδίσει τους διαγωνισμούς στην Kύπρο και το Iσραήλ. Aπό ελληνικής πλευράς, κατ' αρχήν ενδιαφέρον έχουν εκφράσει οι όμιλοι των EΛΠE και της Mότορ Oϊλ, όπως επίσης και η Eνεργειακή Aιγαίου που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα Πρίνου.
Προτιμήσεις
Tα EΛΠE σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίου στελέχους του ομίλου, αναμένουν με ενδιαφέρον τους διαγωνισμούς για νέες παραχωρήσεις, θα προτιμήσουν όμως συμμετοχή μέσω κοινοπραξιών με άλλες εταιρείες. Aπό πλευράς της Mότορ Oϊλ, κορυφαίο στέλεχος επίσης δηλώνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για δραστηριότητα στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και στην εγχώρια αγορά, θα πρέπει όμως πρώτα να δούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού για να αποφασίσουμε.
Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός θα προβλέπει και τη διαδικασία του «οpen door» που δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές να προχωρήσουν σε έρευνες περιοχών για τις οποίες διαθέτουν οι ίδιες στοιχεία περί ενδείξεων για κοιτάσματα υδρογοναθράκων. Στο ερώτημα για το ποιες θα είναι οι άμεσες επόμενες περιοχές προς παραχώρηση και εάν μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται το Aιγαίο, ο κ. Mανιάτης απαντά ότι «δεν υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα για το Aιγαίο» και παραπέμπει στο υπουργείο Eξωτερικών, στην αρμοδιότητα του οποίου, όπως αναφέρει, βρίσκεται η οριοθέτηση των Aποκλειστικών Oικονομικών Zωνών (AOZ).
(Καθημερινή, 23/4/2011)

Eρευνες για Πετρέλαιο στην ευρύτερη περιοχή των Οθωνών !

Τα οικονομικά προβλήματα επιταχύνουν τις ερευνητικές διαδικασίες για την ανακάλυψη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Ενδιαφέρον από νορβηγική εταιρεία για το Ιόνιο.

Εκτός από την ενημέρωση για το νορβηγικό μοντέλο εκμετάλλευσης του πετρελαϊκού πλούτου της χώρας από τον Νορβηγό ομόλογό του Ρούνε Χένρικσεν, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, θα έρθει σε επαφή με εκπροσώπους της Statoil που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για έρευνες στην Ελλάδα.
Η Statoil, μία από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο, όπως είχε επισημάνει σε δημοσίευμά του το "Κεφάλαιο", επιθυμεί να διεξάγει έρευνες σε συγκεκριμένες περιοχές στο Ιόνιο και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή των Οθωνών.
Θα συναντηθεί επίσης με τους εκπροσώπους της PGS (Petroleum Geo Services), της εταιρείας που διενήργησε έρευνες με τη μέθοδο των multi client surveys, κατά τη διάρκεια των οποίων στην Κύπρουιοθετήθηκαν νέες τεχνολογίες και χρησιμοποιήθηκε το νέο geostreamer για τη διενέργεια των δισδιάστατων και τρισδιάστατων σεισμικών.
Επίσης, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του "Capital", θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους της εταιρείας TGS - Nopec Geophysical Company που επίσης ειδικεύεται στις γεωφυσικές έρευνες.
Να σημειωθεί πως στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του φορέα για τις έρευνες υδρογονανθράκων, που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα περιλαμβάνεται ειδική αναφορά και θα ανοίγει για πρώτη φορά η αγορά έρευνας, καθώς θα δίνεται η δυνατότητα διενέργειας ερευνών από εξειδικευμένες εταιρείες όπως η PGS και η TGS.
Τα δεδομένα αυτά, στα οποία θα έχει πρόσβαση μόνο το ελληνικό κράτος και οι εταιρείες, θα διατεθούν στη διεθνή αγορά πετρελαίου και τα έσοδα που θα προκύψουν θα καλύψουν τα υψηλά κόστη των ερευνών, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα αποτελέσουν έσοδα του Δημοσίου.

Πολιτιστικό συμπόσιο για τη Βόρεια Κέρκυρα


Συμπόσιο με θέμα «Βόρεια Κέρκυρα: Κοιτάσματα πολιτισμών» πραγματοποιείται το Σάββατο 30 Απριλίου, στο Λαογραφικό Μουσείο Αχαράβης, στα βόρεια του νησιού, με πρωτοβουλία επιτροπής της οποίας ηγείται ο Κερκυραίος ομότιμος καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αύγουστος Σορδίνας.
Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, θα προηγηθεί επίσκεψη σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην περιοχή, ενώ στους χώρους των εργασιών του συμποσίου θα παρουσιαστεί έκθεση χαρακτικής του Γιώργου Κεφαλληνού.
Στο συμπόσιο, που υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών και το Εμποροβιομηχανκό Επιμελητήριο Κέρκυρας, θα παρουσιάσουν εισηγήσεις με θέματα «Η παγκόσμια σημασία του Σιδαριού» ο Α. Σορδίνας, «Ναυσιπλοία στο Βόρειο Ιόνιο Πέλαγος» ο αρχαιολόγος Δημήτρης Κουρκουμέλης, «Μεταβολές στην αγροτική ζωή της Βόρειας Κέρκυρας από τους κλασικούς έως τους υστερορωμαϊκούς χρόνους» η αρχαιολόγος Ελένη Μπουνιά, «Μια ματιά στην παραδοσιακή ζωή της Βόρειας Κέρκυρας» η εκπαιδευτικός Ελένη Αρμένη, «Στοιχεία για τις προβιομηχανικές εγκαταστάσεις στη Βόρεια Κέρκυρα» ο ιστορικός ερευνητής Δημήτρης Ζυμάρης και «Ιστορίες Αρχείου από τη Βόρεια Κέρκυρα» η φιλόλογος Μαρία Καμονάχου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Έτσι δουλεύουμε τον κόσμο (ΚΚΕ)

ΝΕΟΛΑΙΑ ΛΑ.Ο.Σ: Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Θάνου Πλεύρη στο ...

ΝΕΟΛΑΙΑ ΛΑ.Ο.Σ: Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Θάνου Πλεύρη στο ...

ΝΕΟΛΑΙΑ ΛΑ.Ο.Σ: ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ 26-4-11. ...

ΝΕΟΛΑΙΑ ΛΑ.Ο.Σ: ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ 26-4-11. ...

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Η προκήρυξη του ΓΕΕΘΑ για ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ ... ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ


ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Η προκήρυξη του ΓΕΕΘΑ για ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ ... ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
ΑΣΣΥ είναι τα εξής:
α. 
Να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια. Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι-ες ομογενείς που δεν έχουν την Ελληνική ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση, όταν εισαχθούν, όπως ορίζει ο Κώδικας της Ελληνικής
Ιθαγένειας (Ν. 3284/2004 – ΦΕΚ 217/Α').

Διαβάστε όλη την προκήρυξη εδώ

(ΑΣΕΙ)
ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ - ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ - ΙΚΑΡΩΝ-
ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ-
ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΚΑΙ
ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΑΣΣΥ)
ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ (ΣΜΥ) - ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΣΜΥΝ) –
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΤΥΑ) -
ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ (ΣΥΔ)
ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011-2012

Σχόλιο: Η ΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
trikalagr
hellenicrevenge

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!


Δείτε πως καταφέραμε να μας δουλεύουν ακόμα και οι Αλβανοί !



ΕΚΠΟΙΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!


ΤΕΤΆΡΤΗ, 20 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2011

ΕΚΠΟΙΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!


Να τι κανουν οι Ελληνικες Κυβερνησεις!

400 εκατ. ευρώ φθηνότερα πούλησε η ελληνική κυβέρνηση το 2003 τα μεταλλεία χρυσού Κασσάνδρας Χαλκιδικής σε ιδιώτες.
 

11 εκατ. ευρώ πουλήσαμε τα χρυσορυχεία όταν η αρμόδια Επιτροπή της Ε.Ε. εκτιμάει σε τουλάχιστον 411 εκατ. ευρώ την αξία τους. 400 εκατ. ευρώ λιγότερα από την αξία τους (και γι’ αυτό κλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει εξηγήσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η κυβέρνηση Καραμανλή το 2008).
 

Ποια εταιρεία έγινε κάτοχος όλου αυτού του θησαυρού για ένα κομμάτι ψωμί; Η «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» που σήμερα η αξία των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αγγίζει τα 9,5 δισ. ευρώ.
 

Ποιοι έχουν την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.»;
 


- Το μεγαλύτερο ποσοστo: Paneuropean Goldfields που ανήκει στους μεγάλους χρηματοοικονομικούς ομίλους Merril Lynch και Goldman Sachs. (Είναι οι δύο όμιλοι που έχουν παίξει άμεσο ρόλο στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο και στο μέλλον για τα οικονομικά της χώρας).Mε 30% μετέχουν οι τράπεζεςRothschildDeutsche Bank, Dundee bank και άλλες.

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…
 
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝIΣΟΥΝ;

"...Ο καθένας πρέπει να ξέρει ότι σ'αυτόν έλαχε να σώσει το Έθνος του,
έτσι θα προσπαθήσουν πολλοί και θα το σώσει όποιος μπορέσει...
Δε με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι,
δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το Έθνος,
και το ξέρω επειδή γι'αυτό ίσα-ίσα πονώ.

Για την κυβέρνηση μού έρχεται σιχαμός και καταφρόνια,
άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι.
Σηκώνομαι ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό...
Όταν ένας του Γένους δε θέλει να χαθεί το Γένος,
πώς μπορεί το Γένος να χαθεί?
Αφού εγώ δεν το θέλω, πώς μπορεί να χαθεί το Έθνος μου; "

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ (Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα)

Γαβριήλ Πανάγος
logioshermes

http://www.neolaialaos.org/2011/04/blog-post_666.html

Άδωνις Γεωργιάδης : Ελληνοαλβανικός "πόλεμος" στη Βουλή



http://img.protothema.gr/B78C33B72D8427E7DFE0D7C25D36EB57.jpg
 
Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη και της Προέδρου της Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδος Φλούτουρα Ταφιλάκου. Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής για τη μελέτη του μεταναστευτικού, ο κ. Γεωργιάδης -ως μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για τα Εθνικά Θέματα- χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους, όταν η κυρία Ταφουλάκου σε ειρωνικό τόνο του ζήτησε τον λόγο γιατί δεν γνωρίζει -ως όφειλε- πόσοι Αλβανοί ζουν στην Ελλάδα.

«Δεν ξέρουμε, γιατί μας είπε ο κ. Νάκος ότι καθημερινά απελαύνονται χιλιάδες και μετά μπαίνετε ξανά στην Ελλάδα. Εγώ ρωτάω αν εσείς, που είστε Ομοσπονδία, έχετε εκτίμηση για τον αριθμό. Εδώ είναι Βουλή των Ελλήνων. Όχι ειρωνεία και πλακίτσα» ήταν η απάντησή του στην κυρία Ταφιλάκου.

Στην τοποθέτησή της στη Βουλή, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε 700.000 Αλβανοί στην Ελλάδα. Γιατί δεν το ξέρετε εσείς κύριοι; Ζητάμε να μας βοηθήσετε. Οι Αλβανοί μετανάστες έχουν δώσει πολλά στην ελληνική Οικονομία. Πληρώνουμε φόρους. Έχουμε χτίσει την Ελλάδα, κρατάμε τα παιδιά σας, τους γονείς σας. Το ΙΚΑ υπάρχει στην Ελλάδα χάρη στους Αλβανούς».

Η τοποθέτηση για το ΙΚΑ προκάλεσε την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος της απάντησε: «Το ΙΚΑ υπάρχει από το 1936, δεν το κάνατε εσείς, δέχομαι τη συμβολή σας αλλά το έχουμε 60 χρόνια πριν έρθετε. Επίσης πριν έρθετε στην Ελλάδα κάναμε παιδιά και τα προσέχαμε μόνοι μας».

Η κυρία Ταφιλάκου είπε, ανάμεσα στα άλλα, ότι «Ελλάδα και Αλβανία έχουμε την ίδια περίπου ιστορία», ενώ δεν πήρε θέση όταν ο κ. Γεωργιάδης της ζήτησε «να καταδικάσει την επίθεση των Τσάμηδων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». 

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

«Ρίχνουν τοξικά και πυρηνικά απόβλητα στο Ιόνιο; »


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 15, 2011
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/04/51.jpg?w=183&h=189Σε μία εποχή που ο πλανήτης ζει υπό τον τρόμο της ραδιενέργειας της Φουκοσίμα, αποκαλύψεις που έρχονται από την Ιταλία  σοκάρουν! Τον καλοκαίρι του 2009, μέλη της Ιταλικής Μαφίας ομολόγησαν στις Αρχές της γειτονικής χώρας ότι επί 20 χρόνια βύθιζαν εσκεμμένα   έναντι αμοιβής, δεκάδες πλοία που μετέφεραν πυρηνικά και άλλα επικίνδυνα απόβλητα, στην Αδριατική και στο Ιόνιο! Τα φορτία αυτά προέρχονταν κυρίως από βιομηχανίες του Ιταλικού Βορρά. Η ιταλική περιβαλλοντική ομάδα «Lega Ambiente” αποκάλυψε πως τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εξαφανιστεί στην Μεσόγειο Θάλασσα 40 με 100 πλοία, ανάμεσα στα οποία ήταν και ελληνικά πλοία όπως το «Νίκος 1″ και το «Βόρειες Σποράδες». Τουλάχιστον 7 ναυάγια συνέβησαν στην ελληνική επικράτεια, από τους Παξούς ως τις ακτές της Μεσσηνίας. Ο καθηγητής της Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιος Γεράνιος, υποστήριξε  ότι είναι βέβαιο ότι αυτά τα πλοία μετέφεραν πυρηνικά απόβλητα, καθώς η διαχείριση τους αποτελεί άκρως επικερδή ασχολία για τη Μαφία. Αν και έχουν περάσει 20 μήνες από αυτές τις αποκαλύψεις, στο σκοτάδι εξακολουθούν να παραμένουν οι έρευνες, θέτοντας  σε προφανές κίνδυνο την υγεία των Ελλήνων. Μόλις πληροφορήθηκε τα στοιχεία, ο Γιώργος Ανατολάκης κατέθεσε αμέσως Ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος. Άλλωστε η κ. Μπιρμπίλη είχε ενημερωθεί τον Νοέμβριο του 2009, από την  οικολογική κίνηση «Ο Λαπίθας», που ζητούσε την ανέλκυση των ραδιενεργών αποβλήτων. Δυστυχώς δεν υπήρξε  ποτέ απάντηση.
Ο Γιώργος Ανατολάκης πλέον ερωτά την Υπουργό:
α) Εχετε δείξει οποιαδήποτε ευαισθησία για το θέμα και σε τι κινήσεις προβήκατε;
β) Υπάρχει συνεργασία με τις Ιταλικές Αρχές, έτσι ώστε να ομολογήσουν οι συλληφθέντες μαφιόζοι την ύπαρξη ναυαγίων στον ελληνικό χώρο και να προσδιορίσουν τα ακριβή σημεία τους;
γ) Έχουν υπάρξει συχνές μετρήσεις από την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, για το επίπεδο ραδιενέργειας στο Ιόνιο Πέλαγος, πότε πραγματοποιήθηκαν αυτές και ποια τα αποτελέσματα τους;
δ) Σε τι κινήσεις έχει προβεί η  Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για συνεργασία με την αντίστοιχη Επιτροπή της Ιταλίας, προκειμένου να υπάρχει  συντονισμένη αντιμετώπιση  του θέματος;
Ο Γιώργος Ανατολάκης ελπίζει ότι από αυτήν την ιστορία δεν έχει κινδυνεύσει η υγεία του Ελληνικού λαού, και δεν έχει υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες το περιβάλλον της Πατρίδας μας..

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί την Κέρκυρα προκειμένου, την Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου 2011, να παραστεί στη Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία στη Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Θαυματουργού Σπυρίδωνος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θα συναντηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2011 με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπ. Σπύρου στις 11:00 στο κτήριο της Περιφέρειας και εν συνεχεία, θα επισκεφθεί το Δημαρχείο, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Ι. Τρεπεκλή.

Στις 12:10 ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο της Κέρκυρας προκειμένου να ενημερωθεί από τους Εκπροσώπους των Παραγωγικών Φορέων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

Στις 12:50 ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. στην Κέρκυρα θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 στον Ι.Ν. του Αγ. Σπυρίδωνος. 

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Οι Έλληνες μαθητές πάνε πενθήμερες φέτος στην Τουρκία...Ποιός κινεί αυτήν την ανθελληνική μόδα;


Μόδα τείνει να γίνει τα τελευταία δύο χρόνια η διοργάνωση των πενθήμερων σχολικών εκδρομών στην Τουρκία και όχι στα Δωδεκάνησα, όπως είθισται. Όλο και περισσότερα Λύκεια και Γυμνασία της χώρας μας φέτος θα επιλέξουν τις καθιερωμένες σχολικές εκδρομές στη γείτονική Τουρκία. Ο λόγος προφανής, αν αναλογιστεί ακνείς το ιδιαίτερ χαμηλό κόστος της εκδρομής. Μάλιστα οι Τούρκοι προσφέρουν ειδικά τουριστικά πακέτα για τους έλληνες μαθητές σε πολύ χαμηλότερο κόστος από εκείνα των ξενοδόχων στα ελληνικά νησιά συνδυάζοντας μάλιστα και δωρεάν ξενάγηση στα παράλια!

Την πρωτιά ξεκίνησαν τα σχολεία στα νησιά του Αιγαίου. Ξεκίνησαν από πέρυσι, αλλά φέτος έχουμε και σχολεία απ’ τη Λέσβο που επέλεξαν να διοργανώσουν την καθιερωμένη «πενταήμερη» εκδρομή στην Τουρκία.
Το κόστος είναι χαμηλότερο από τους ως τώρα γνωστούς για πενταήμερες εκδρομές προορισμούς (Ρόδος, Κέρκυρα κ.λπ.) και οπωσδήποτε από εκπαιδευτικής άποψης η επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Μικράς Ασίας ή στη μεσαιωνική Κωνσταντινούπολη αξίζει τον κόπο
Ωστόσο, και από τα τουρκικά λύκεια υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον, αν και τίθεται το πρόβλημα της βίζας. Στη τελευταία (24/2/11) συνάντηση Τουρκίας - Ε.Ε., μεταξύ άλλων, προτάθηκε η κατάργηση βίζας για παιδιά έως 12 χρόνων.
Αν βελτιωθεί η συμφωνία και επεκταθεί το μέτρο για ανηλίκους έως 18 ετών, τότε εκτιμάται ότι θα λειτουργούσε η αμοιβαιότητα και στις σχολικές εκδρομές και θα μπορούσαν και οι τούρκικες «πενταήμερες» να έρχονται στα νησιά μας.


newpost

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ...





Δείτε πως κόβει και ράβει τα βίντεος για να περάσει την προπαγάνδα των αφεντικών του που τον χρυσοπληρώνουν. Και το παίζει και προοδευτικός αριστερός ξενολάγνος από το Ψυχικό τρομάρα του. Λάκη αυτό είναι το πιο εύκολο και ο καθένας το μπορεί. Εσύ τολμάς να πας να ζήσεις στον Άγιο Παντελεήμονα να δούμε εάν θα λες τα ίδια;
Και που είσαι Λάκη. Μπαλάκια δεν έχεις επίσης για έναν ακόμα λόγο. Δεν τόλμησες, ούτε να διαβάσεις, ούτε να σχολιάσεις τη συνέντευξη του Κούνδουρου. Ο Κούνδουρος είναι μεγάλο όνομα του επαγγελματικού χώρου σου και δεν τολμάς να τον χαρακτηρίσεις "ρατσιστή" γιατί φοβάσαι πως μπορεί να χάσεις "πακέτα". Όλα για τα "πακέτα", ποια ιδεολογία; Ε ναι ρε Λάκη. Πρέπει να το παραδεχτείς ρε Λάκη. Δεν έχεις μπαλάκια ούτε φοράς παντελόνια. Με 170.000 ευρώ το επεισόδιο, με κομμένα και ραμμένα βίντεος όπως προστάζουν τα αφεντικά σου και σαν αριστερός με δεξιές τσέπες κάτοικος του Ψυχικού, ε δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να το παίζει κανείς λαθρομεταναστολάγνος αριστερός... Και δούλευε έτσι ύπουλα, πούστικα και τιποτένια και θα δεις τον Καρατζαφέρη ή κάνα Μιχαλολιάκο, πολύ πιο γρήγορα πρωθυπουργό από όσο το φαντάζεσαι..


http://ygro-pyr.blogspot.com/2011/04/blog-post_8134.html

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Η Ν.Δ. καλεί την κυβέρνηση να επιτεθεί στην Κερατέα....


"Και η Νέα Δημοκρατία υπέρ του ΧΥΤΑ; Απίστευτο...

Μετά από 115 ημέρες μίλησε η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε άποψη. Άποψη που δε μας εκπλήσσει καθόλου.

Όταν το 2004 εξελέγη, υφαρπάζοντας την ψήφο υποσχόμενη πως θα αλλάξει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό και δεν το κάνει.

Όταν επί 5 χρόνια προσπαθεί να παραπλανήσει του κατοίκους, με δούρειους ίππους, πως το έργο πρέπει να γίνει.

Όταν ο αρχηγός της, ως υπουργός πολιτισμού, υπέγραψε εκ νέου την περιβαλλοντική έγκριση, χωρίς να έχει προηγηθεί νέα μελέτη, όπως θα έπρεπε.

Όταν έχουν περάσει 115 ημέρες και βγαίνει μέσω του αντιπροσώπου της, χωρίς να καταδικάσει καν τα επεισόδια εις βάρος των κατοίκων της περιοχής.

Δεν θα περίμενε κανείς κάτι άλλο από ένα δουλοπρεπές κόμμα, που πουλάει imitation πατριωτισμό.
Το έτερο κόμμα του δικομματισμού, υπηρέτης του ίδιου αφεντικού.


ΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΒΛΑΧΟΣ, ΜΠΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.




http://www.neolaialaos.org/2011/04/blog-post_6044.html

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ


Ένα παλαιό άρθρο, πιο επίκαιρο από ποτέ:

του Γιάννη Παναγιωτακόπουλου
προέδρου της ΝΕ.Ο.Σ.
Κατά το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, ο πλανήτης έζησε με τον ψυχρό πόλεμο, μεταξύ δύο διεθνιστικών συστημάτων. Του Καπιταλιστικού, και του Κομουνιστικού. Στα τέλη αυτού του αιώνα φάνηκε ξεκάθαρα πως ο Κομουνισμός είχε μικρότερες αντοχές από τον αντίπαλό του και έτσι τα ουτοπικά και εγκληματικά «Σοσιαλιστικά καθεστώτα» του, έπαψαν να είναι και «Υπαρκτά». Άφησαν λοιπόν στον Καπιταλισμό την εξουσιοδότηση να εφαρμόσει το κοινό διεθνιστικό τους όραμα.
Με τον όρο «διεθνισμός» εννοούμε την θεωρία εκείνη,  η οποία έχει εξίσου υιοθετηθεί και από τα δύο συστήματα, και σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να καταργηθούν τα σύνορα και οι Εθνικές ιδιαιτερότητες, προκειμένου να επέλθει η «παγκόσμια ειρήνη». Και τα δύο συστήματα θεωρούν –για διαφορετικούς λόγους το καθένα- ότι τα Έθνη είναι τεχνητές οντότητες που θα πρέπει να εξαλειφθούν στον μελλοντικό κόσμο  που το κάθε σύστημα ξεχωριστά επιφυλάσσει για την ανθρωπότητα. Έτσι και ο Καπιταλισμός και ο Κομουνισμός επιδιώκουν μία δική τους παγκοσμιοποίηση.   
Θα ασχοληθούμε με την παγκοσμιοποίηση του Καπιταλισμού, αφού αυτή αποτελεί πλέον την άμεση απειλή για τα Έθνη, η οποία κάνει όλο και πιο έντονη την παρουσία της.

Η θεωρητική βάση της Καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης είναι ο άκρατος οικονομικός φιλελευθερισμός. Μία οικονομική θεωρία που ανάγει την αρρωστημένη  αστική νοοτροπία σε ηθική, αφού ο κεντρικός της άξονας είναι ουσιαστικά η ασύδοτη επιδίωξη του κέρδους. Τα πάντα στον κόσμο, σύμφωνα με τον άκρατο φιλελευθερισμό, θα πρέπει να διαμορφωθούν έτσι, ώστε η ατομική επιδίωξη του κέρδους να είναι απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη. Κανένας ηθικός, νομικός, Εθνικός, πολιτισμικός φραγμός δεν θα πρέπει να βρίσκεται μπροστά στην επιδίωξη αυτή. Έτσι η «ελεύθερη αγορά» παρουσιάζεται ως η ιερότερη και μεγαλύτερη κατάκτηση της ανθρωπότητας, η οποία θα πρέπει να επιβληθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.
Φυσικά όπως καταλαβαίνεις αυτή η θεωρία είναι φτιαγμένη έτσι, ώστε με την εφαρμογή της,  να πολλαπλασιάζονται ανεμπόδιστα τα κέρδη των παγκόσμιων Κεφαλαιοκρατών, εις βάρος των λαών οι οποίοι θα δέχονται την όλο και πιο στυγνή εκμετάλλευση. Οι δημιουργηθήσες πολυεθνικές εταιρίες θέλουν να επεκτείνουν την «ελεύθερη αγορά»  σε όλο τον κόσμο προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές που θα αγοράζουν τα προϊόντα τους, και όσο το δυνατόν πιο φθηνούς εργάτες που θα τα κατασκευάζουν. Με εξαγορές – συνενώσεις των πολυεθνικών κολοσσών, με ήδη μεγάλες εθνικές επιχειρήσεις, καταργείται κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού και προωθείται η πλήρης εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, και η επικράτηση ενός παγκόσμιου μονοπωλιακού Καπιταλισμού.  Το σημαντικότερο εμπόδιο σε αυτή την επιδίωξη είναι τα ανεξάρτητα Εθνικά κράτη, που θέτουν τους δικούς τους όρους, προκειμένου να προστατέψουν τους λαούς τους. Παράλληλα οι διαφορετικοί Εθνικοί πολιτισμοί αποτελούν ένα τεράστιο ψυχολογικό ανάχωμα, στην εφαρμογή του παγκόσμιου καταναλωτικού μοντέλου που θέλουν να επιβάλουν, προκειμένου να μπορούν εύκολα, να πωλούν σε όλον τον κόσμο ό,τι παράγουν.
Έτσι μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης:

      Α) Διάλυση των εθνικών κρατών,  με την σταδιακή μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων τους σε υπερεθνικούς οργανισμούς (π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση), με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός παγκόσμιου οργανισμού - κράτους που θα κυβερνάει όλον το πλανήτη (παγκόσμια διακυβέρνηση). 
      Β) Διάλυση των Εθνικών Πολιτισμών χτυπώντας την πηγή της δημιουργίας τους, τους ομοιογενείς εθνικούς πληθυσμούς. Προς αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιείται η κατευθυνόμενη λαθρομετανάστευση και τα ιδεολογήματα του «πολυπολιτισμού».
      Γ) Επικράτηση σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό των όρων της «ελεύθερης αγοράς» του παγκόσμιου Καπιταλισμού, με σταδιακή κατάργηση των κεκτημένων των εργαζομένων (οκτάωρο, ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις κ.λπ.). Όταν πια θα έχουν προχωρήσει τα δύο πρώτα βήματα, αυτό θα αποτελεί την πιο εύκολη υπόθεση.
Ο Πατριωτισμός είναι η μόνη ουσιαστική και αποτελεσματική μορφή αντίστασης, απέναντι στην παγκοσμιοποίηση του Καπιταλισμού. Πρώτων διότι απορρίπτει ως ανήθικη την αρρωστημένη αστική νοοτροπία, που γεννά την ασύδοτη επιδίωξη του κέρδους και τον καταναλοτισμό. Δεύτερον διότι υπερασπίζεται τα Εθνικά Κράτη και τους Εθνικούς Πολιτισμούς, τους μεγαλύτερους δηλαδή εχθρούς της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης.
Τα αριστερά διεθνιστικά κινήματα «κατά της παγκοσμιοποίησης», όχι μόνον δεν την πλήττουν, αλλά τουναντίον χρησιμοποιούνται από τον παγκόσμιο Καπιταλισμό προκειμένου να στηρίξουν εκείνα τα κρίσιμα βήματά, που θα του εξασφαλίσουν την επικράτησή του. Την διάλυση δηλαδή των Εθνικών κρατών και Πολιτισμών. Αυτός είναι ο λόγος που τα κινήματα αυτά πρωτοστατούν στην προώθηση της λαθρομετανάστευσης και του πολυπολιτισμού, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο αμείβονται πλουσιοπάροχα από τους υπερεθνικούς οργανισμούς για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. 

«Δυστύχημα» σύμφωνα με τους Αλβανούς εμπειρογνώμονες η δολοφονία Γκούμα στη Χειμάρρα



«Δυστύχημα» σύμφωνα με τους Αλβανούς εμπειρογνώμονες η δολοφονία Γκούμα στη Χειμάρρα


«Δυστύχημα» χαρακτηρίζει η έρευνα των εμπειρογνωμόνων τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμμάρα, πέρυσι το καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου.    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας εξέφρασε «την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό» της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «αναμένουμε από την Αλβανία, ως κράτος-μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ να εγγυηθεί την ορθή και ταχεία απονομή Δικαιοσύνης» και σημείωσε ότι «διατηρούμε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τις ενέργειές μας στο μέλλον».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η έρευνα εμπειρογνωμόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «ο Αριστοτέλης Γκούμας πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος».
«Στις 12 Αυγούστου 2010, ομάδα εθνικιστών καταδίωξε και δολοφόνησε τον ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα, επειδή μιλούσε ελληνικά» απαντά ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών, τονίζοντας ότι αυτό το παραδέχθηκε τότε και η πολιτική ηγεσία των Τιράνων. 



Ο κ. Δελαβέκουρας υπενθύμισε ότι «το έγκλημά τους καταδικάστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Αλβανία». Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα δήλωσε τότε ότι «είναι μια απαίσια πράξη να δολοφονείται κάποιος που επιστρέφει σπίτι του. Είναι μια πράξη βάρβαρη». Ο τότε αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα δήλωσε: «Πιστεύω ότι η εισαγγελία και οι αρμόδιες αρχές θα διαλευκάνουν το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα και παράλληλα θα καταλογίσουν στους δράστες τη μέγιστη ευθύνη που προβλέπει ο νόμος».

«Η Ελλάδα δεν έχει καμία διάθεση ανάμιξης στις διαδικασίες της αλβανικής δικαιοσύνης, αλλά διατηρεί όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ως προς τις ενέργειές της στο μέλλον» κατέληξε ο κ. Δελαβέκουρας.