Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Οι τούρκοι έφτασαν στο Ιόνιο - Κάνουν ασκήσεις με τους αλβανούς !

«Έχουμε νέα δεδομένα στο Ιόνιο,τα οποία δεν μπορούμε να αγνοούμε». Η φράση ανήκει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Β.Βενιζέλο και προέρχεται από ομιλία του προ ημερών, σχετική με τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα, στους αξιωματικούς που φοιτούν στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου.
Τα νέα δεδομένα προέρχονται από το «στρατιωτικό σφιχταγκάλιασμα» Άγκυρας και Τιράνων που έχει πραγματικά προβληματίσει την Αθήνα. Η προοπτική παραχώρησης από την Τουρκία στην Αλβανία 30 μαχητικών αεροσκαφών F-16,δεν είναι πλέον καθόλου απίθανη και το Ιόνιο,αρχίζει να αποκτά άλλο ενδιαφέρον για τους επιτελείς του Πενταγώνου.Τις επόμενες ημέρες -26 έως 28 Ιουνίου- τουρκικές φρεγάτες και υποβρύχια θα κάνουν ναυτικά γυμνάσια,στο Ιόνιο,δυτικά της Κεφαλονιάς!
Σήμερα 22 Ιουνίου, η Τουρκική Ναυτική Δύναμη Μεσογείου,που αποτελείται από τέσσερις φρεγάτες και ένα πετρελαιοφόρο, έδεσε στο Δυρράχιο και στον Αυλώνα.Δύο λιμάνια για τα οποία η Άγκυρα έχει πληρώσει πολλά εκατομμύρια για να τα μετατρέψει σε ναυτικές βάσεις,οι οποίες ήδη χρησιμοποιούνται από υποβρύχιά της. Για να μπορέσουν να αποβιβαστούν οι 1200 τούρκοι αξιωματικοί ,υπαξιωματικοί και ναύτες,το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο «που αφορά στην ανάληψη καθηκόντων εκ μέρους της τουρκικής ναυτικής δύναμης ,στα αλβανικά χωρικά ύδατα και αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του αλβανικού στόλου».
Μέχρι τώρα η αλβανική νομοθεσία δεν επέτρεπε την παρουσία ξένου στρατιωτικού τμήματος ,άνω των 500 ατόμων,στην επικράτειά της. Για χάρη της συνεργασίας με την Τουρκία όμως άλλαξε το νόμο.
Δεν είναι το πρώτο χατήρι που κάνει η Αλβανία στη Τουρκία. Ελλάδα και Αλβανία είχαν συμφωνήσει τον Απρίλιο του 2009 για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων τους. Μια συμφωνία που αποτελούσε πρόβλημα για τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Το αλβανικό σοσιαλιστικό κόμμα προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο ,το οποίο πρόσφατα, ομόφωνα, ακύρωσε την συμφωνία,προκαλώντας ανακούφιση στην Άγκυρα.
Οι στρατιωτικές συμφωνίες Τουρκίας-Αλβανίας είναι πολλές και σημαντικές. Η Άγκυρα έχει αναλάβει:
*Την εκπαίδευση των αλβανικών Ειδικών Δυνάμεων,η οποία προβλέπει την εκπαίδευση ενός τάγματος των αλβανικών δυνάμεων από Τούρκους στα Τίρανα. Επίσης αναδιοργάνωση της ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων,με παροχή τεχνικής υποστήριξης και διοικητικής μέριμνας από την Τουρκία. Ένα τάγμα Ειδικών Δυνάμεων εκπαιδεύτηκε για αποστολές στο εξωτερικό.
*Την εκπαίδευση της Προεδρικής Φρουράς.
*Ανακατασκευή ναυτικών βάσεων σε Δυρράχιο και Αυλώνα.
*Εκσυγχρονισμό εργοστασίου Όπλων.
*Αναβάθμιση Ακαδημίας Αεροπορίας.
*Ανακατασκευή υγειονομικών κέντρων.
*Εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας στους σπουδαστές του στρατιωτικού πανεπιστημίου Τιράνων.
*Συνεργασία των υπηρεσιών Πληροφοριών.
Είναι σαφές ότι η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών έχει προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς και το μόνο που απομένει εκτός του ελέγχου της Άγκυρας,είναι ο εναέριος χώρος της Αλβανίας. Και γι΄ αυτό όμως φαίνεται ότι υπάρχουν συζητήσεις.
Παραχώρηση 30 τουρκικών F-16
Με απόφαση του ΝΑΤΟ ο εναέριος χώρος της Αλβανίας ελέγχεται από το αεροπορικό υποστρατηγείο της Λάρισας. Μετά από συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας και Αλβανίας,ο εναέριος χώρος της τελευταίας σε θέματα αεράμυνας και εναέριας αστυνόμευσης ,ελέγχεται το πρώτο 15ήμερο κάθε μήνα από την Ελλάδα και το δεύτερο 15ήμερο από την Ιταλία.
Η ανάγκη αυτή έχει προκύψει γιατί πολύ απλά η Αλβανία δεν διαθέτει ουσιαστικά αεροπορία. Σύντομα όμως θα διαθέτει πιλότους οι οποίοι θα μπορούν να πετάνε F-16! Αλβανοί αεροπόροι εκαπιδεύονται στην Τουρκία στα διθέσια εκπαιδευτικά F-16. Τίρανα και Άγκυρα βρίσκονται εδώ και πέντε χρόνια σε συζητήσεις για την παραχώρηση από τη Τουρκία 30 μεταχειρισμένων αεροσκαφών F-16 block 30.
Τα αεροσκάφη θα παραχωρηθούν δωρεάν,αλλά οι Αλβανοί θα πληρώσουν τις ...αναβαθμίσεις και τους απαρίτητους εκσυγχρονισμούς που αν κρίνουμε από την ελληνική εμπειρία,πολλές φορές αποδεικνύονται ακριβότερες από την αγορά νέων αεροσκαφών. Η εκπαίδευση των Αλβανών χειριστών στην Τουρκία,δείχνει ότι η συμφωνία για την παραχώρηση των αεροσκαφών δεν είναι μακρυά. Η απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών τρίτης γενιάς από την Αλβανία,ασφαλώς και αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή.
Η αναδιοργάνωση των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω Άγκυρας,έχει επιπτώσεις και στα σχέδια του ελληνικού Πενταγώνου,το οποίο λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και για λόγους επιχειρησιακούς, σχεδίαζε την άμεση κατάργηση μονάδων και το κλείσιμο δεκάδων στρατοπέδων στην Ήπειρο, αλλά και στα βόρεια συνορά μας. Όλα αυτά, τώρα επανεξετάζονται.

http://www.sigmalive.com/news/greece/278899

Επίδειξη τουρκικής σημαίας και στο …Ιόνιο !

ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ !!!!!


Κίνηση με πολλαπλές ερμηνείες θεωρείται η απόφαση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει ανθυποβρυχιακή άσκηση στα δυτικά της Κεφαλλονιάς (σε διεθνή ύδατα αλλά εντός του FΙR Αθηνών), κατά την επίδειξη σημαίας που έχει ξεκινήσει στολίσκος πέντε τουρκικών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο από τις αρχές Μαΐου. Σύμφωνα μάλιστα με στρατιωτικές πηγές, η Αγκυρα δείχνει με τον τρόπο αυτόν ότι αποτελεί σημαντική ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο, ενώ στέλνει μήνυμα στο ΝΑΤΟ ότι ακόμη και σε περιόδους δύσκολης οικονομικής συγκυρίας η ίδια είναι αξιόπιστος σύμμαχος που μπορεί να αναλάβει κρίσιμες αποστολές.

Η κίνηση αυτή αποτελεί επίσης πρακτική επιβεβαίωση της σύσφιγξης της στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας και Αλβανίας. Εφαλτήριο για τη συνεργασία αυτή είναι οι ναυτικές βάσεις στο Δυρράχιο και στον Αυλώνα της Αλβανίας που χρηματοδότησε η Αγκυρα. Στην κατεύθυνση αυτή πριν από μερικές ημέρες εγκρίθηκε άλλωστε από το κοινοβούλιο των Τιράνων ο νόμος που επιτρέπει την είσοδο και παραμονή επί των αλβανικών εδαφών των τουρκικών ναυτικών μονάδων.




Στο πλαίσιο αυτό, από χθες ως και τις 25 Ιουνίου, τέσσερις τουρκικές φρεγάτες και ένα πετρελαιοφόρο θα βρίσκονται στα λιμάνια Δυρραχίου και Αυλώνα της Αλβανίας. Ηδη, από τις 17 του τρέχοντος μηνός, βρίσκεται στο λιμάνι του Τάραντα, όπου εδρεύει ο ναύσταθμος του ιταλικού Στόλου, το τουρκικό υποβρύχιο «Ινονού». Η προαναφερθείσα ανθυποβρυχιακή άσκηση θα γίνει από 26 ως 28 Ιουνίου. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν επίσης δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, ένα ιταλικό και ένα αμερικανικό, από τη νατοϊκή βάση του Αβιάνο.

Το «Ινονού» είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στον Ελλήσποντο στις αρχές Ιουλίου. Οσον αφορά τον στολίσκο, πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν στις 9 Μαΐου από τη ναυτική βάση του Ακσάζ. Το πρόγραμμα της εξόδου του τουρκικού στολίσκου στη Μεσόγειο περιλαμβάνει επίσκεψη και στάθμευση σε λιμένες της Τυνησίας, της Αλγερίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας και της Αιγύπτου.

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Κανόνες συμπεριφοράς προς μετανάστες : ΒΗΜΑ ONLINE

Κανόνες συμπεριφοράς προς μετανάστες

Οδηγίες προς αστυνομικούς για το πώς πρέπει να γίνεται ο έλεγχος ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

«Oδηγός συμπεριφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας προς θρησκευτικές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες». Αυτός είναι ο τίτλος του 36σέλιδου φυλλαδίου το οποίο αυτή την περίοδο βρίσκεται στο τυπογραφείο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πάρουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε όλη την Ελλάδα αλλά και οι δόκιμοι που ακόμα σπουδάζουν στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τον οδηγό συμπεριφοράς του προσωπικού της Αστυνομίας και αναφέρεται στο τι πρέπει να κάνει ο αστυνομικός κατά τον έλεγχο, την προσαγωγή, τη σύλληψη και την κράτηση ατόμων που ανήκουν στις συγκεκριμένες ομάδες. Ειδικότερα αφορά άτομα που είναι παιδιά μεταναστών, άλλων φυλών, Ρομά, μουσουλμάνοι, εβραίοι, ινδουιστές και σιχ, βουδιστές, ανήλικοι, ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία και με διαφορετικό «γενετήσιο προσανατολισμό», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο οδηγός συντάχθηκε από συνεργάτες του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια σε συνεργασία με διάφορους φορείς όπως τον Συνήγορο του Παιδιού, τη Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδας, τις κοινότητες θρησκευτικών δογμάτων και άλλων θρησκειών αλλά και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Στο φυλλάδιο σημειώνονται οι ιδιαίτερες συνήθειες κάθε θρησκείας, όπως για παράδειγμα τι φαγητό τρώνε.

Επίσης σε ό,τι αφορά τους ανηλίκους τονίζεται χαρακτηριστικά ότι οι αστυνομικοί δεν πρέπει να τους φορούν χειροπέδε ς «εκτός και αν συντρέχει διαπιστωμένος κίνδυνος φυγής ή βί αιης συμπεριφοράς». Τους ηλικιωμένους ο αστυνομικός πρέπει να τους προσφωνεί πάντα με το επώνυμό τους συνοδευόμενο από «κύριε/κυρία» και όχι με εκφράσεις όπως «παππού/γιαγιά». Επιπροσθέτως να μεριμνά ώστε να έχουν επαρκή ποσότητα νερού. Παράλληλα δίνονται ειδικές συμβουλές για το πώς πρέπει να αντιδράσει το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. εάν το ηλικιωμένο πρόσωπο πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ ή άλλη συναφή διαταραχή.

Επιπλέον ζητείται από τους αστυνομικούς να δείχνουν «ιδιαίτερη προσοχή στις περιπτώσεις των τραβεστί (ανδρών που έχουν προχωρήσει σε εξωτερικές αισθητικές επεμβάσεις και ντύνονται γυναικεία ή το αντίθετο) και των τρανσέξουαλς (ατόμων που έχουν προχωρήσει σε επέμβαση αλλαγής φύλου) και να αποφεύγουν προσβολές που αφορούν την εμφάνισή τους». Αναφερόμενος στο θέμα της έκδοσης του φυλλαδίου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιαςμιλώντας στο «Βήμα» επεσήμανε: «Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τη διαταραγμένη σχέση ανάμεσα στον έλληνα πολίτη και στον αστυνομικό, και θα το καταφέρουμε. Εχουμε όραμα για τη νέα Αστυνομία και τη βούληση να το πραγματοποιήσουμε». Ο κ. Βούγιας συμπλήρωσε ακόμη: «Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να είναι δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του. Να είναι σοβαρή και αποτελεσματική χωρίς να είναι επιθετική. Και κυρίως να σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη διαφορετικότητα και τα ατομικά δικαιώματα με σωστή επαγγελματική συμπεριφορά. Μόνον έτσι ο πολίτης θα σέβεται με τη σειρά του τον αστυνομικό και θα εκτιμά την πολύτιμη παρουσία του».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=334389&dt=29%2F05%2F2010#ixzz0pgZUo3v2

Να μείνει ζητά η Χαρά Νικοπούλου

Σοβαρότατες καταγγελίες, κυρίως εις βάρος της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, αλλά και του τουρκικού προξενείου της Θράκης, των ψευδομουφτήδων και των εγκαθέτων του τουρκικού κράτους έκανε στην χθεσινοβραδινή εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα, η υποδιευθύντρια του δημοτικού σχολείου του Μεγάλου Δερείου Θράκης, Χαρά Νικοπούλου.
Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη δασκάλα, βρίσκεται στο πομακικό αυτό χωριό από το 2005 και κατά την μέχρι σήμερα θητεία της σ' αυτό, αποτέλεσε «σάκο του μποξ» για το τουρκικό προξενείο αλλά και για τους διαφόρους μουσουλμάνους βουλευτές, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας.
Εντύπωση προκάλεσε σε όλους η απόλυτη τεκμηρίωση των καταγγελιών της δασκάλας, σχετικά με την ψυχική αλλά και σωματική βία που δέχθηκε μέχρι σήμερα, η οποία είχε ως αιτία να αποβάλει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της, αλλά και να αποφασίσει να αιτηθεί την μετάθεσή της από το συγκεκριμένο μέρος, για να διαφυλάξει την ασφάλεια των μαθητών της.
Θλιβερές φιγούρες στα απίστευτα που εξιστόρησε στον Κώστα Χαρδαβέλα η Χαρά Νικοπούλου, αποτελούν ο δήμαρχος του χωριού, Πολυλιός, καθώς και οι χριστιανοί βουλευτές του νομού Έβρου, οι οποίοι προσκύνησαν το τουρκικό προξενείο και τον ψευδομουφτή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεταξύ αυτών αναφέρθηκε και ο κ. Άκης Γεροντόπουλος, προσωπικός φίλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Η Χαρά Νικοπούλου, με μήνυμα στο κινητό του Κώστα Χαρδαβέλα κατά την διάρκεια της εκπομπής, ζήτησε από την ειδική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα, να παραμείνει στο Μεγάλο Δέρειο, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεσμευθεί ότι θα διαφυλάξει την ασφάλειά της.
Είναι τραγικό να διαπιστώνει κανείς, αυτό που εδώ και χρόνια είχαμε προβλέψει. Οι γκρίζες ζώνες στην πατρίδα μας διευρύνονται και η εθνική μας συνοχή σε δικά μας εδάφη θυσιάζεται για τα κουμπαριλίκια. Σε κάποιες άλλες χώρες, μετά τις συγκεκριμένες καταγγελίες, οι οποίες, επαναλαμβάνουμε, συνοδεύονταν πάντοτε από σχετικά έγγραφα, θα είχαν παραιτηθεί μία ντουζίνα αρμόδιοι. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, τα πρόσωπα αυτά, θα επιβραβευθούν για το επιτυχές έργο τους, να αποβάλλουν από ένα ελληνικό σχολείο, μία δασκάλα που έκανε αυτό που δημοκρατικό σύνταγμα της χώρας μας υπαγορεύει: Διαμόρφωσε την εθνική συνείδηση των μαθητών της!

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4419%3A2010-06-02-06-59-41&catid=87%3Aepikairotita&Itemid=277

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Αλβανία: Υπέγραψε διάταγμα για παραμονή τουρκικών πλοίων στα ύδατά της ...ΤΡΕΞΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ !!!

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ......

ΤΡΕΞΤΕ  ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ  ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ  !!!




Ιούνιος 1, 2010

Τίρανα.

Ο πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Μπαμίρ Τόπι υπέγραψε χθες το νομοθετικό διάταγμα με το οποίο «επιτρέπεται η είσοδος και η προσωρινή διαμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας σε μια τουρκική στρατιωτική δύναμη".

Σύμφωνα με το εν λόγω διάταγμα δίνεται άδεια παραμονής στα χωρικά ύδατα της Αλβανίας, πέντε τουρκικών πολεμικών πλοίων, με πληρώματα  συνολικής δύναμης 1.125 ανδρών.

Η παραμονή στα χωρικά ύδατα της χώρας προβλέπεται έως τις 22 Ιουνίου 2010 ή το αργότερο μέχρι τις 25 Ιουνίου 2010.

Οι λόγοι για αυτήν την επίσκεψη παραμένουν μυστηριώδεις, γράφει η αλβανική εφημερίδα «Μπαλκάν».

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης εντούτοις αναφέρουν την προσωρινή παραμονή των τουρκικών σκαφών στις ακτές της Αλβανίες και η Ελλάδα έχει θέσει σε κινητοποίηση το εθνικό σύστημα ασφαλείας της.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

http://echedoros-a.blogspot.com/2010/06/blog-post_01.html